İskender Ev Yapımı



Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize İskender Ev Yapımı tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

İskender Ev Yapımı Tarifi'nin Malzemeleri

  •  Lavaş ekmek
  •  Et döner (ben hazır aldım)
  •  Tereyağ
  •  Sıvı yağ
  •  Domates salçası
  •  Kırmızı toz biber
  •  Yoğurt

İskender Ev Yapımı Tarifi'nin Yapılışı

Lavaş ekmeğimizi mikâp küp doğrayıp fırında 5 zaman kadar belli belirsiz kızartalım. Ego döner kebap etini hazır aldım.Sadece tavada yeniden ısıttım. bu arada İskender yemek istediğinizde aldığınız ete ehemmiyet verin. Ego gelişigüzel ahit yaprak döneri alırım.En çokça lezzeti o verir. Sosu için: Aşağı tıpkısı tavaya 2 yemek kaşığı nakit yağı dökün, ve 1 yemek kaşığı domates salçasını ilave ettikten sonradan birkaç dakika kadar güzel kavurun. 1 öz kaşığı kadar al türap biber katın, hafif kederli olsun. 1 çay bardağı su arttırma ettikten sonraları 5 dakika büyüklüğünde pişirin. (Sosu çok ağır sıklet olmasın, hafif sulu kalsın). Tereyağınızı, bakır bir tavanız varsa onda eritin. Onun verdiği zevk haddinden fazla farklıdır! Lokma Tatlısı: Tabağınıza doğradığınız lavaşları fihrist. Üstüne ten dönerinizi yapıt. Etin üzerine hazırladığınız domates sosunu gezdirin. Ve tabi ki pimpirik tavada erittiğiniz tereyağımızı döktükten sonra afiyet yiyin! Yanına isterseniz közlenmiş biber ve yoğurt koyabilirsiniz.
Sonraki Yazı
Next Post »