Haşhaşlı Revani Tarifi



Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Haşhaşlı Revani Tarifi tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Haşhaşlı Revani Tarifi'nin Malzemeleri

Keki:
  • 1 su bardağı mavi haşhaş
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1. 5 su bardağı un
  • 4 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • İsteğe bağlı olarak dövülmüş ceviz içi
Şerbeti :
  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 damla limon suyu
Kreması :
  • 1 litre süt
  • 3 kaşık nişasta
  • 7 kaşık şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti

Haşhaşlı Revani Tarifi'nin Yapılışı

Kamu ölçülü lezzetli tıpkı tanım. Keki için er bezi ve şekerden başlayıp eksiksiz malzemeleri domuzuna çırpın. Nazik dikdörtgen borcamınızı yağlayıp içine dökün. 185 °C birlikte 40 dk pişirin. Önce sıcağı çıkıp biraz ılıyınca kaynatıp ılıttığınız şerbeti konusunda gezdirin. şerbetin tırnaktan düşmeyecek koyulukta olması yeterli. Henüz sonra krem şanti aut özge malzemeleri kullanarak kremayı pişirin. Soğuyunca içine 1 paket krem şanti ekleyip 5-10 dakika sunturlu köpük köpük olana kadar çırpın. Şerbetli kekin konusunda yapıt ve buzdolabında 3 saat dinlendirin. Sağlık olsun.
Sonraki Yazı
Next Post »