Hamsi Kıymalı Krep



Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Hamsi Kıymalı Krep tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

3 yemek kaşığı margarin 2 sayı yumurta 2 su bardağından biraz birkaç un 1 su bardağı akarsu 1 su bardağı süt 1 öz kaşığı tuz 100 gr hamsi kyması 1 öz kaşığı pulbiber 1 çay kaşığı yıpranmamış baharat Evleviyet ile Un, benzin ve akarsu ile hiç topak kalmayana kadar evire çevire çırpın. Yumurtaları ekleyin az buçuk daha çırpın. Kek hamurundan henüz akıcı ayrımsız kıvamda töz edin. Teflon tavaya 1 yemek kaşığı kaşığı kadar margarin koyup eritin. Tavaya 1 kepçe hamuru dökerek nişane. Temas iki tarafını çevirerek orta ateşte pişirin. Daha sonraları ayrı aynı yerde hamsi kıyması, margarin, pulbiber, yeni ilkbahar ve arık soğanları yoz siktirici doğrayıp yoğuralım ve pişen kreplerimizin herhangi bir birini ortadan ikiye bölüp yoğurduğumuz çöz harcından kreplerimize dolduralım ve kapela şeklinde ağızlarını kapatalım. Bütün kreplerimize ynı işlemi uyguladıktan sonra fırın tepsisine dizip unlayalım ve 180derece ısıtılmış fırında pişirelim.
Sonraki Yazı
Next Post »