
4 sayı yumurta
1 akarsu bardağı benzin
1 su bardağı un
3 sayı elma
2 çay finlandiyalı. pudra şekeri
1 kemirmek kaşığı tarçın
2 kemirmek kaşığı şeker hastalığı
1 akarsu bardağı ayrıntılı fariğ fındık
3 yemek kaşığı margarin
1 kemirmek kaşığı sıvıyağ
1 kase elma reçeli
Elmalar rendelenir ve tıpkısı tavaya alınır.
Margarin, Şeker Hastalığı, fındık ve tarçınla domuzuna suyunu çekinceye büyüklüğünde pişirilir. Henüz sonradan koyu tıpkı kapta yumurtalar kırılır.
Benzen ve un eklenir güzel çırpılır.
Pişirdiğimiz elmalı çöz krep hamuruna katılıp karıştırılır. Krep tavası hazır para yağ ile yağlanır ve ısıtılır.
Krep hamurumuzdan birer kepçe olacak şekilde tavada arkalı önlü pişirilir.
Krep hamuru bitene büyüklüğünde bir işle tekrarlanır.
Kreplerimizin yanmaması için krep hamurumuzdan 1 kepçe seçkin dökmeden önceki tava ocağın üstünden çekilir ve yeniden ocağın üstüne konur.
Kreplerin hepsi bitince servis yaparken üzerlerine elma reçeli ve kızartı şekeri serpilir.
İfadelerEmoticon