Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Çıtır Patatesli Börek tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

- Bir paket hazır baklava yufkası(yarısını kullandım)
- Yarım çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı erimiş tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
İç harcı için
- 3 adet orta boy patates
- 1 adet soğan
- Tuz, karabiber, kimyon, kırmızıbiber
Üstü için

Patatesleri haşlıyoruz. Patatesler haşlanana büyüklüğünde soğanı ayrıntılı teferruatlı doğrayıp kavuruyoruz. Patatesler haşlandıktan sonra evire çevire ezip kavrulmuş soğanlarla beraber kavuruyoruz o sıra dahi baharatlarımızla bu arada karıştırıp ocağın altını kapatıyoruz.
Iç harcımız amade. Baklavalık yufkamızın değme katına yaptığımız benzen ve yağ karışımından sürüyoruz toplam 3 intaç yapacağız. en son katına birlikte sürtükten sonradan patatesli çöz harcımızı yer kelle uca ve son pöç koyup ortadan ikiye kesiyoruz. Kestiğimiz katları sarıp üç parçaya bölüyoruz. Üzerlerine testis sarısı ve susam döküp 190 derecelik önceleri ısıttığımız fırında pişiriyoruz.
İfadelerEmoticon