
Harcı için :
- 4 yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı irmik
- 1 pak kabartma tozu
- 1 pak vanilya
- 1 paket baklava yufkası
İçi için
Şerbeti için
- 3 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
- Bir kaç damla limon suyu

Geçmiş harcın hazırlıyoruz. Yumurta ve şekeri mikserle çırpıyoruz .Sonradan hazır para yağ, irmik kabartma tozu ve vanilyalı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Bilahare tepsimizi yağlıyoruz ve iki tane baklava yufkası seriyoruz. Sonra harçtan 2 yemek kaşığı döküp firmayla herhangi bir namına yayıyoruz. Ahir katları 1 yufkayla bire bir işlemi harcın yarısını kullanana kadar devam ediyoruz. ve cevizi yayıyoruz ve harcın değişik yarısında bitiren büyüklüğünde 1 çerden çöpten 1 masraf yerine devam ediyoruz ve en üst kata bile 2 eften püften serip harç sürüyoruz. Ve tatlımızı ego mustatil kestim .Sız istediğiniz şekli verebilirsiniz .Dilimledikten sonra fırına veriyoruz .Kızarana kadar pişiriyoruz. Lezzetli pişerken şerbetimizi hazırlıyoruz .İkisi de ılıkken döküyoruz .Afiyet olsun.
İfadelerEmoticon