Merhaba Tryemek Tarifcileri
Bugün Sizlere CİKOLATALİ MUZLU PASTA Tarifi Vereceğiz
Şimdiden Afiyet Olsun
Bu Tarifi Bizimle Paylaşan Aşkla Yapılan Yemekler Facebook Sayfasına Teşekkürler
CİKOLATALİ MUZLU PASTA
Pandispanyasi icin ;
4 yumurta
4 kahve fincanı toz seker
3 kahve fincanı un
2 yemek kasığı kakao
2 yemek kasığı sıvı yağ
3 yemek kasığı kaynar su
1 pkt vanilya
1 pkt kabartma tozu
Pandispanyayi islatmak ;
Ben evde hazırladığım meyve suyunu kullandım sizde istediğiniz ne varsa kullana bilirsinz.
Muhallebisi icin ;
1 lt süt
4 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker
2 paket vanilya
1 adet yumurta sarısı
1 paket sıvı krema(200ml)
Ortası icin ;
3 tane Muz
Üzeri icin;
Cikolata sos( 2 su bardağı su ile hazırladım )
Bi pkt bitter cikolata
Ceviz
Fındık
HAZİRLANİSİ ;
Muhallebinin hazırlanışı; krema ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alarak karıştırarak pişirin. Muhallebi kaynadıktan 3 dakika kadar sonra ocaktan alarak 10-15dk soğumaya bırakın. Daha sonra vanilya ve sıvı kremayı ilave edin ve mikser yardımı ile pürüzsüz bir görüntü alana kadar 4-5 dakika boyunca çırpın.
Daha sonra pandispanyayi hazırlayıp bolca margarin ( ben tereyağı kullandım) sürdüğünüz tepsiye koyup 180 derecede pişirin.
Biraz soguduktan sonra ortadan ikiye ayırıp islatin daha sonra muhallebi ve muzları yerleştirin. Resimdeki gibi hazırlayın
CİKOLATALİ MUZLU PASTA Tarifi Yapılışı
İfadelerEmoticon