Acem Pilavı Tarifi,Nasıl YapılırYemek Tarifleri


Merhaba Tryemek Tarifcileri


Bugün sizlere Kahramanmaraş’ın o meşhur Acem Pilavı Tarifini Vereceğiz


Şimdiden Acem Pilavı Yapacak Herkeze Afiyet Olsun


 


Acem Pilavı

Malzemeler:

Yarım kg kuşbaşı et

1 kg havuç (9-10 tane)

3 tane kuru soğan

3 su bardağı pirinç

2 kaşık tereyağı

Zeytinyağı

4 su bardağı sıcak su

Tuz

Tarifi :

Önce soğanı piyaz doğrayın, biraz zeytinyağında kavurmaya başlayın , ardından kibrit çöpü şeklinde doğradığınız havuzları koyun ve güzel bir şekilde kavurun, yarısının ayırın, süslemek için kullanacağız, pirinç leri yıkayın ve kavrulan sebzelerin üzerine ilave edin iki dakika kavurup, tereyağı, tuz ve sıcak suyu koyun ve 10 dk pişirin, sonra 15-20 dk demlenmeye bırakın.

Diyer tarafta kuşbaşı etinizi biraz zeytinyağında kavurun, tuz ve istediğiniz baharatları ilave edip altını kapatın.

Dinlenmiş olan pilavı bir kalıp yardımı ile veya direk olarak servis kabına alın, üzerine kavurunca ayırdığımız havuç ve soğan karışımını ve en son kavrulmuş eti koyun ve servis yapın .

Arzuya göre kavrulmuş badem ve antep fıstığı serpin . Afiyet olsun




Acem Pilavı Tarifi,Nasıl Yapılır
Sonraki Yazı
Next Post »