Tiriliçe Tatlısı ( çilek soslu)Yemek Tarifleri


Tiriliçe Tatlısı ( çilek soslu)

Malzemeler:

Hamuru için :

3 tane yumurta

Yarım su bardağı şeker

Yarım su bardağı irmik

Yarım su bardağı sıvıyağ

1 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya



Şerbeti için :

2 su bardağı süt

1 su bardağı şeker


Sosu için :

250 gr çilek

Yarım su bardağı şeker

(Hazır sos ta kullanabilirsiniz. )


Sos için çiçekleri yıkayın, doğrayıp şeker ile birlikte kısık ateşte 10 dakika pişirin. Soğuduktan sonra bilendır ile püre haline getirin, sos hazır.


Hamur için olan bütün malzemeleri kek yapar gibi çırpın ve yağladığınız tepsiye dökün, 180 ° fırında yarım saat kadar pişirin.

Diğer tarafta soğuk süt ve şekeri mikser yardımı ile köpürünceye kadar çırpın, tatlı yı fırından aldıktan 15 dk sonra üzerine yavaş yavaş dökün, soğuduktan sonra dolaba kaldırın ve 2 saat kadar dinlendirin , sosu ile servis yapın. Afiyet olsun





Tiriliçe Tatlısı ( çilek soslu)
Sonraki Yazı
Next Post »