Tiriliçe Tatlısı ( çilek soslu)
Malzemeler:
Hamuru için :
3 tane yumurta
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı irmik
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için :
2 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
Sosu için :
250 gr çilek
Yarım su bardağı şeker
(Hazır sos ta kullanabilirsiniz. )
Sos için çiçekleri yıkayın, doğrayıp şeker ile birlikte kısık ateşte 10 dakika pişirin. Soğuduktan sonra bilendır ile püre haline getirin, sos hazır.
Hamur için olan bütün malzemeleri kek yapar gibi çırpın ve yağladığınız tepsiye dökün, 180 ° fırında yarım saat kadar pişirin.
Diğer tarafta soğuk süt ve şekeri mikser yardımı ile köpürünceye kadar çırpın, tatlı yı fırından aldıktan 15 dk sonra üzerine yavaş yavaş dökün, soğuduktan sonra dolaba kaldırın ve 2 saat kadar dinlendirin , sosu ile servis yapın. Afiyet olsun
Tiriliçe Tatlısı ( çilek soslu)
İfadelerEmoticon