Sarma Su Böreği, Peynirli ve KıymalıYemek Tarifleri


Sarma Su Böreği, Peynirli ve Kıymalı

Tarifi:

Hamur için:

Yarım kilo un

3 tane yumurta

Tuz

Su


Arasına sürmek için:

Sıvı yağ veya tereyağı


Peynirli harç için:

Beyaz peynir

Maydanoz


Kıymalı harç için:

500 gr kadar kıyma

2 tane soğan

1 tatlı kaşığı salça

Pulbiber karabiber tuz

Maydanoz


Kiymalı iç harcı hazırlamak için , önce soğanları doğrayıp az yağda kavurun, kıymayı ilave edin o da kavrulunca salça ve baharatları koyup iki dakika sonra altını kapatın soğumaya bırakın.

Hamur malzemeleri ile kulak memesi kıvamından biraz sert bir hamur yapın 15 dk dinlendirin.

Iki eşit parçaya ayırın, börek yufkası kalınlığında açın, yufkadan 6 tane üçgen çıkarın (yufkayı altıya bölmek zor gelirse hamuru dört bezeye ayırın her yufkadan dört üçgen çıkarın ).

Üçgen hamuru kaynayan tuzlu suda 1 dk haşlayıp çıkarın soğuk suya atın ve hemen çıkarın bir bezin üzerine serin üzerini kurulayıp yağlayın ,iç harcını koyup sarın.

Hazırladınız börekleri tepsiye dizin, üzerine yumurta sürün 200° fırında pişirin.

Börekleri tavadada pişirebilirsiniz… Afiyet olsun




Sarma Su Böreği, Peynirli ve Kıymalı
Sonraki Yazı
Next Post »