Yoğurtlu Piliç Kebap



Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Yoğurtlu Piliç Kebap tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Yoğurtlu Piliç Kebap Tarifi'nin Malzemeleri

  • 4 adet piliç göğsü
  • 1 çay bardağı sıvı yağı
  • 4 dilim bayat ekmek
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı yoğurt
  • Bir tutam maydanoz
  • 2 adet domates
  • 1 adet biber
  • 1 diş sarımsak
  • Pulbiber
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Yoğurtlu Piliç Kebap Tarifi'nin Yapılışı

Piliç göğsü bıçakla inceltildikten sonra tuzlanarak bir tavanın içinde sıvı yağı ile kızartılır. Daha sonra ince uzun şeritler halinde kesilir. Bayat ekmekler iri küpler halinde doğranarak tereyağı ile tavada soteleyelim. Kabukları soyulan domatesi iri küpler halinde, sarımsağı ise minik doğrayıp kalan tereyağında soteleyelim. Diğer domates ve sivri biber dilimleri tavada kızartalım. Pulbiberi de zeytinyağında kızdıralım. Servis tabağına ekmekleri koyup domates püresini ve piliç etlerini yerleştirelim. Ekmeğin etrafına yoğurt gezdirip kızartılan domates, biber ve maydanozla süsleyip pulbiberli yağı gezdirip servis yapalım.
Sonraki Yazı
Next Post »