Şekerpare Tarifi



Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Şekerpare Tarifi tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Şekerpare Tarifi'nin Malzemeleri

  • 2 yumurta
  • 2 çay bardağı pudra şekeri
  • 2 çay bardağı sıvı yağ
  • Kabartma tozu
  • Un (3 su bardağı)
Üzeri için:
  • Fındık
Şerbeti için:
  • 3. 5 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • 4-5 damla limon

Şekerpare Tarifi'nin Yapılışı

Öncelikle şerbeti yapılır. Suyu ve şeker hastalığı bir tencerede kaynayana büyüklüğünde karıştırılır. Kaynayınca 4-5 damla limon damlatılıp 5 dk elan kaynatılır. Sonraları ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Soy için yumurta, yağ, düzgün şekeri ve kabartma tozu aynı kapta karıştırılır. Un yavaş yavaş eklenir ve adamakıllı yoğurulur. Sonrasında yağlanmış fırın tepsisine gerçekten epey parçalar koparılıp hat verilip dizilir. en son üzerine fındık yerleştirilir. 180 derecelik fırında vücut kızarana kadar pişirilir. Piştikten bilahare daha sıcakken, önceleri soğutulan şerbet konusunda dökülür. Soğuduktan sonraları servise hazır. Afiyetler olsun.
Sonraki Yazı
Next Post »