Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Portakallı Arap Dudağı tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

- 1 yumurta
- 125 gr tereyağı
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 50 gr kakao( yaklaşık 6 yemek kaşığı)
- 1 paket vanilya
- 1 kabartma tozu
- 2 adet portakalın kabuğu(rendesi)
- 3 su bardağı un
Şerbeti için:
- 2 çay bardağı şeker
- 2. 5 çay bardağı su
- 3-4 damla limon

Öncelikle şerbetimizi kaynatıp soğumaya bırakıyoruz. Pişen tatlımız sıcak, şerbetimiz soğuk olmalı. Tüm malzemeleri yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. Tereyağı oda sıcaklığında olacağı için yoğurdukça hamur kendini toparlayacaktır. Benim koyduğum un yeterli geldi kıvama göre isterseniz ekleyebilirsiniz. Yoğurduğumuz hamurumuz dan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz ve ortasına parmağımızla bastırıyoruz. Yağlı kağıt serilmiş tepsimize diziyoruz. 175 derece fırında 15 dakika pişiriyoruz. Sıcak olan tatlılarımızı bir kaşık yardımıyla şerbetimize batırıp iki üç saniye sonra çıkarıyoruz. Ben hindistan cevizi ile servis etmeyi tercih ettim süslemek size kalmış. Afiyet olsun:)
İfadelerEmoticon