Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Pilav Üstü Et tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Yemek Malzemeleri
- 250-300 gr kuşbaşı dana et
- 2 yemek kaşiği domates salçası
- 1 yemek kaşiği biber salçası
- Yarım çay bardağından az su
- 1 çay kaşığı pul biber
- Tuz
Pilav Malzemeleri
- Göz karari sıvı yağ
- Göz karari tereyağı
- 1 su bardağı pirinç
- 2 su bardağı su (kaynamış)
- Tuz

Etler kuşbaşı doğranıp tavada kısık ateşte suyunu bırakıp çekene kadar pişirilir. Suyunu çeken etlere sıvı yağ eklenip kavrulduktan sonra salçalar eklenir ve yarım çay bardağı su eklenip kaynatılır. Önceden ıslatılıp yıkanın pirinçler, istenildiği kadar yağlar kavrulup kaynar su eklenerek kısık ateşte pişirilir. Dinlendirilen pilav ve et kaseye koyulup ters çevirerek servis yapılır. Ben yanında patatesle servis ettim.
İfadelerEmoticon