Lahana Sarmayı Gözünde Büyütenlere



Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Lahana Sarmayı Gözünde Büyütenlere tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Lahana Sarmayı Gözünde Büyütenlere Tarifi'nin Malzemeleri

  • 1 adet orta boy lahana
İç harcı için:
  • 2, 5 su bardağı pirinç
  • 2 tane orta boy soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet kadar nane
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağına yakın zeytinyağı
  • Birer tatlı kaşığı karabiber, pul biber, kimyon ve istediğiniz miktarda tuz

Lahana Sarmayı Gözünde Büyütenlere Tarifi'nin Yapılışı

Merhabalar. Bir Vakitler gözleme kısaltmak gözünde çokça büyüyen bire bir herif kendisine yıllar içinde öğrendiğim tıpkısı kaç uygulamayı sizlerle tesahup etmek istedim. Yararlanma edenler olursa hangi mutlu bana. Bana arz tahakküm gelen madde lahananın yapraklarını ayırmaktı. öğrendiğim formül işimi haddinden fazla kolaylaştırdı. evvel lahananın ortasını bıçakla sunturlu çıkarıyoruz. Derine inerekten. Elan bilahare derin bir tencereye bilcümle namına yerleştiriyoruz ve tencereyi sıcak suyla doldurup kaynatmaya başlıyoruz. Su seviyesinin lahanayı geçmesine icap yok. 5 dk büyüklüğünde kaynayınca balaban çatal sebebiyle tetik bi şekilde lahanayı aksi çevireceğiz. 5 dk de bu yüzü kaynayınca tekrar çevirip üstten benzeri kaç yaprağını elinizle yada tıpkısı çatal sayesinde (çatalı yaprakların ortasındaki soy kısmına batırın değilse yapraklar yırtılır)çıkarıyoruz. Hep yapraklar bitene kadar bu işleme devam edeceğiz. Elhak dürme kaynadıkça gevşiyor ve yaprakları kendini salıyor. üç ilkokul yapraktan sonrada işimiz daha kolaylaşıyor. Bu şekilde hangi soy bi gözleme alırsanız karşı hiç bi yaprağı havadan olmuyor. Yapraklar haşlanırken iç harcı hazırlayabilirsiniz. Soğanlar rendelenir. Nane ve maydanoz detaylı kıyılır. Düğü yıkanır ve suyu güzel süzülür. Hep malzemeler derin tıpkısı kapta adamakıllı harmanlanır. Yağ miktarı fazla gelmiş tür. Ben sarmalara eli nimetli yağ yakıştırıyorum. Bence tadının yerinde olmasında arz nazik canlı. Tahvil işlemine gelirsek. Buda beni hep korkuturdu zira dürme yapraklarının asma yaprakları üzere düzgün olması gerektiğini düşünürdüm. Fakat olmasada sarılıyomuş. Lahana yaprağının mutedil kısmındaki damarı kesiyoruz. Oluşan iki parçayı büyüklüğüne bakarak iki yada üç parçaya bölüyoruz. Iç harcımızdan biraz koyup hakkıyla sarıyoruz. Sararken yan taraflarını kapatabilirseniz kapatın. Tafsilatlı kısımlarda oluyor fakat damarı bozuk kaba kısımlarda durdurmak tahakküm oluyor. Kendinizi zorlamayın öylelikle sarın. Tencereye enikonu yerleştirirseniz birbirlerinden aldıkları destekle gayet iyice pişiyorlar. Çevirme işlemimiz bitince tencereye iki yemek kaşığı zeytinyağ gezdirip sarmaların üstünü geçecek kadar ısıdam su koyuyoruz. ısıya dayanabilen ayrımsız tabağı üstelik üstüne yerleştirip kapağını kapatarak kestirmece 1 saat pişiriyoruz. Suyu azaldığında pişip pişmediğini arama edip pirinçler kıvrak ise az buçuk henüz ısıdam akarsu ekleyebilirsiniz. Dibi tutarsa diye niteleyerek on paralık korkmayın çünkü belli belirsiz dibini tutmuş lahanalar haddinden fazla lezzetli oluyor
Sonraki Yazı
Next Post »