Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Fırında Kıymalı Kaşarlı Patates Püresi tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

- Patates Püresi İçin:
- 2 kg patates
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı süt
- Tuz
Kıyma harcı için:
- 350 gr kıyma
- 300 gr garnitür yada arzuya göre doğranmış sebze (bezelye, havuç, mısır vs. )
- 2 adet soğan
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Tuz
- 3 yemek kaşığı sıvı becel yada 1 yemek kaşığı normal margarin

Patatesler soyulup doğranır. (Doğramamın sebebi çabuk haşlanması üzere) Patatesler haşlanırken kıyma ve soğanı 3 yemek kaşığı becel ile yada 1 yemek kaşığı alışılagelen margarin ile kavrulur. Karabiber, al türap biber, tuz eklenir. Arkası Sıra icap karışık garnitür yada doğranmış havuç, mısır bezelye vs. Konulup karıştırılıp az buçuk pişirdikten bilahare ocaktan alınır. Fırına süreceğiniz tepsiye kıyma harcı konulur.Patatesler pişip suyu süzüldükten sonradan sadeyağ ve benzen eşliğinde püre haline getirilir. Püreyi kaşık yardımı ile kıymanın üstüne behre edilir. (Eğer hep püreyi patadak ortasına koyarsanız dağıtması yumruk tamam ve altta kıyma püreye karışır. ) Püre dirgen ile pir düzleştirilip, üzerine rendeli kaşar serpilir. 225 derecede kaşar peyniri kızarana büyüklüğünde pişirilir. Sağlık olsun;)) Kullandığım fırın kalıbı 25/32cm
İfadelerEmoticon