Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Elbistan Tarhanası Çorbası tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun 

- 2 kase elbistan tarhanası
- sıcak su (üzerini bastıracak kadar )
Üzerinin sosu için:
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Pul biber
- Nane
- tuz
- 2 diş sarımsak
- Arzuya göre şeker pancarı ile yapabilirsiniz yada içerken az şeker ekleyebilirsiniz

Ego Elbistanlıyım bu çorbada en bayıldığımız yerel lezzetlerimizden hele dahi şeker hastalığı pancarı ile yapılırsa :)
Çorbamızın yapımı haddinden fazla gösterişsiz bi gece başlangıçta tarhanamızı hamam akarsu ile ıslatalım iyicene şişsin. Sonra üzerini geçecek büyüklüğünde akarsu koyup lüzumlu düdüklüde gerek tencerede dağılana kadar pişirelim. Blenderdan geçirelim, 2 diş sarımsağı tuzla ezip içine katalım. Üzerine tereyağlı sos dökelim, nefis çorbamız hazır.
	
		
			
 
İfadelerEmoticon