Bayatlamayan Yumuşacık Poğaçalarım



Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Bayatlamayan Yumuşacık Poğaçalarım tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Bayatlamayan Yumuşacık Poğaçalarım Tarifi'nin Malzemeleri

  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • Aldığı kadar un
İç harcı
  • İsteğe bağlı( benim patatesli iç harcım vardı)
Üzeri için;
  • Yumurta sarısı
  • Şeker
 

Bayatlamayan Yumuşacık Poğaçalarım Tarifi'nin Yapılışı

Hamur malzemelerini önceki sıvılar daha sonradan un görünmek amacıyla karıştırıyoruz. Kulak memesi kıvamında yoğurdundan sonradan ılık ayrımsız yerde üstüne esnek film çekip mayalanmaya bırakıyoruz. Mayalandıktan bilahare düz tıpkı yerde yazma yapıp bastırıyoruz. İçerisine malzemeden yahut yersiz olarak ta yapabilirsiniz( ego bazılarını boşta yaptım). Malzemeyi koyup yemeni benzeri görünüş elde ettikten bilahare tepsiye dizip üstüne er bezi sarısıyla tıpkı miktar şeker hastalığı karışımından sürüyoruz. ( şekeri koymamızın sebebi henüz iyi kızarması için). Kurs otu dahi serpebilirsiniz. 180 derecede üzeri kızarana büyüklüğünde pişiriyoruz. Keyif olsun☺️
Sonraki Yazı
Next Post »