Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Terbiyeli Tavuk Pirzola tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Terbiyesi için;
- 4 kaşık yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 4 diş sarımsak
- Kekik
- Pul biber
- Köri
- Tuz

Yoğurt, yağ, rendeli sarımsak ve baharatlar yoğun bir sert alınarak güzelce karıştırılır. Arkası Sıra tavuk pirzolalar harca bulanarak tabağa alınır. Ağzı poşetlenir ve buzdolabında 1 saat bekletilir. (1 geceleyin bekletmeniz elan ferah olacaktır) Henüz sonra koyu tenceremize tavuklarımızı derileri alta ati şekilde yerleştirdikten bilahare önce erdemli ateşte, suyunu saldıktan sonra dahi kilolu ateşte pişirmeye bırakırız. Suyu çekilip yağı kalınca dolay tarafını dahi çevirip pişirmeye bırakıp 3-4 dk sonra ocağın altını kapatabiliriz.
Esenlik olsun inşAllah
İfadelerEmoticon