Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Tarçınlı Börülce Pilakisi tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun
1 kase arık karnıkara 2 nüsha havuç 1 çay kaşığı tarçın 1 öz kaşığı şeker hastalığı 1 nüsha nazik soğan 1 öz bardağı zeytinyağı 1 öz kaşığı sodyum klorür Karnıkara sunma bir iki 8 saat önceden ıslatılır. Bilahare suyu süzülür, yeni akarsu konur ve yumuşayana büyüklüğünde haşlanır. Tencereye zeytinyağı ve sakat kat şeklinde doğranmış soğan atılır. Birden arkasında natamam parmak uzunluğunda doğranmış havuçlar ilave edilir. Havuçlar yumuşamaya başlayınca haşlanmış ve suyu zayıf börülceler, şeker hastalığı, sodyum klorür, tarçın ve 1 akarsu bardağı sıcak su katılır. Kap kapatılır. Kısaca 20 an pişirilir. Ilık adına sofraya getirilir.
İfadelerEmoticon