Evde Nefis Lahmacun Yapımı



Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Evde Nefis Lahmacun Yapımı tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Evde Nefis Lahmacun Yapımı Tarifi'nin Malzemeleri

Hamur için;
  • 1 litre ılık süt veya su
  • 1 paket yaş maya
  • Tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Aldığı kadar un, yaklaşık 1. 5 kg alıyor
Harcı için;
  • 1 kg kıyma(hafif yağlı)
  • 4 /5 adet orta boy soğan(robotta veya elde ince kıyılacak)
  • 1 demet ince kesilmiş maydanoz
  • 1 paket domates sos (küp domates değil, sulu salça gibi olanlardan)
  • 1 tatlı kaşığı tatlı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı acı pul biber isteğe göre fazla veya daha az olabilir
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • Tuz

Evde Nefis Lahmacun Yapımı Tarifi'nin Yapılışı

Öncelikle hamur kabımıza ılık sütü veya suyumuzu alıp ve mayayı elimizle eritelim, ardından sıvı yağ ve tuzu ekleyip karıştıralım ve azar azar un katalım. Çok sert bir hamur olmaması lazım. Gayet yumuşak olmalı. Üzerini kapatıp dinlenmeye alalım mayalanması için. Hamurumuz mayalanırken geçelim lahmacun için harcı hazırlamaya; kıymanın üzerine ince kıyılmış soğanlarımızı ve maydanozu koyalım. Ardından domates dosu ve baharatları ekleyip karıştıralım. Mayalanan hamurdan bezeler yapıp dizelim. Ben silexde yaptım. Ama pizza tavası olsun fırında olsun hepsi mümkün. O yüzden bezelerin büyüklüğünü siz kararlayın. Ben küçük yaptım ve yan yan iki tane lahmacun oldu silexde. Bezeleri merdane yardımıyla açıp üzerine kıyma harcımızdan yemek kaşığı yardımıyla sürelim ve pişirelim. Afiyet olsun :) Sizce bu tarifin zorluk derecesi nedir?
  • Kolay
  • Orta
  • Zor
Kaydet Bu soruyu atla Soruları yanıtlayarak arama sonuçlarımızın iyileştirilmesine katkıda bulunabilirsiniz.
Sonraki Yazı
Next Post »