Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Çakallı Menemeni (görsel) tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun
Türkçe altyazılıdır. lezzetler.com videolarıjwplayer("mediaplayer").setup({flashplayer: "http://video.lezzetler.com/player.swf",file: "http://video.lezzetler.com/video/CakalliMenemeni.mp4",image: "http://video.lezzetler.com/images/CakalliMenemeni.jpg",width: 500,height: 281});Büyük ekran seyretmek için tıklayın merhabalar efendim, Mütevazı Lezzetler mutfağından kucak dolusu sevgiler bu bölümümüzde güzel bir yumurta yemeği tarifimiz var "Çakllı Menemeninin" tarifini paylaşacağız ama isterseniz önce gerekli malzemelere bir gözatalım 2 adet yumurta 2 adet biber 2 adet orta boy domates 1 avuç rendelenmiş kaşar 1 tatlı kaşığı tereyağı ve yeteri kadar tuz evet gördüğünüz gibi malzemelerimiz çok fazla değil, yapımı da çok kolay öncelikle domateslerimizin kabuklarını soyduk ortadan kesiyoruz çekirdeklerini bıçak ucuyla çıkartıyoruz bu şekilde üst üste durarak birkaç dakika suları aksın bu arada biz de tohumlarını çıkarttığımız sivri biberlerimizi ince ince doğruyoruz şuraya aktaralım suları akan domatesleri de şöyle kabaca doğrayalım domatesleri hazırladık Çakallı menemeninin en tipik özelliği; sadece yumurta sarısının kullanılıyor olması onun için sarısını beyazından ayırıyoruz bu işi onaylamıyorum, beyazı da kullanılabilir, şimdi pişirelim Çakallı yöresindeki gibi bir tavayı ateşe yerleştirdik tereyağımızı bıraktık ince kıydığımız biberlerimizi ilave ediyoruz biberler hafif gevşeyene kadar kısa süre kavuruyoruz domateslerimizi aktarıyoruz domateslerimizi eze eze hem pişiriyoruz hem de püre haline getiriyoruz gördüğünüz gibi bu arada domates de pişmeye başladı hem eziyoruz hem de pişiriyoruz şimdi artık yumurta sarısın atabiliriz neden yumurta sarısı kullandıklarını üstatlara sorduk.... dediler ki; 'beyaz çok hakim oluyor, eski zaman yumurtaları yok' 'biz de sadece sarısını kullanabiliyoruz' dediler vardır bir bildikleri diye biz de sadece sarılarını kullanıyoruz çok kısa süre pişecek tuzu da ilave ediyoruz en son bir avuç kadar rende kaşar peyniri ekliyoruz zaten menemeni farklı kılan unsurlardan biri de bu peynir bir not daha söyleyelim; orada "melemen" olarak geçiyor, "menemen" değil artık tavasında servis etmek üzere sofraya götürelim Mütevazı Lezzetler mutfağında bu bölümde... Samsun'un Kavak ilçesinin Çakallı beldesine özgü güzel bir menemen tarifi paylaştık "Çakallı Menemeninin" yapımını öğrendik en kısa sürede denemenizi, bizi ve Çakallı'yı hatırlamanızı rica ediyorum efendim hoşçakalın...
İfadelerEmoticon