Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Börek Tadında Karnabahar Kızartması tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

- 1 orta boy karnabahar
- 2 litre kadar kaynamış su
- Tuz
Sos için
- 1 su bardağı süt
- 2 yumurta
- 1 su bardağı+2 dolu yemek kaşığı un
- Tuz
Kızartmak için ;

Bu börek kadar karnabahar tarifini denemenizi referans ederim.Gerçekten çokça lezzetli:)
evvel adına karnabit gül gül ayrılarak iyicene yıkanır. Derince tıpkı tencereye yunak akarsu ve tuz eklenerek 1-2 dk kaynatılır. Yıkanan karnabaharlar bu suda haşlanır. Haddinden Fazla aşkın yumuşamasına müsaade vermeyin. Haşlanan karnabaharlar süzgece alınır ve soğuk sudan geçirilir. Suyunu süzmesi amacıyla bire bir kenara alınır. bu arada sos hazırlanır. Er Bezi, benzin, un ve sodyum klorür akıllıca aynı kapta çırpma teliyle pir çırpılır. Koyu boza kıvamında olmasını istiyoruz. Sıvı yağ tencereye alınır ve kızdırılır. Karnabaharlar bu sosa batırılarak ucuz yağa atılır ve dip altın rengi rengini alana kadar arkalı önlü kızartılır. Peçete serili bire bir anif kızaran karnabaharlar alınarak yağları süzdürülür. Hep karnabaharlara tıpkısı muamelat uygulanır. Servis tabağına alınan karnabaharlar isteğe merbut sarımsaklı veya girintisiz çıkıntısız yoğurt, pul biber ve karabiberle servis edilir. Kesin deneyin, afiyet olsun:))
Sizce bu tarif tekaüt mi? El becerisi gerektiriyor mu?
Kaydet
Bu soruyu atla
Soruları yanıtlayarak kontrol sonuçlarımızın iyileştirilmesine katkıda bulunabilirsiniz.

İfadelerEmoticon