Börek Tadında Karnabahar Kızartması



Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Börek Tadında Karnabahar Kızartması tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Börek Tadında Karnabahar Kızartması Tarifi'nin Malzemeleri

  • 1 orta boy karnabahar
  • 2 litre kadar kaynamış su
  • Tuz
Sos için
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı+2 dolu yemek kaşığı un
  • Tuz
Kızartmak için ;
  • Sıvı yağ

Börek Tadında Karnabahar Kızartması Tarifi'nin Yapılışı

Bu börek kadar karnabahar tarifini denemenizi referans ederim.Gerçekten çokça lezzetli:) evvel adına karnabit gül gül ayrılarak iyicene yıkanır. Derince tıpkı tencereye yunak akarsu ve tuz eklenerek 1-2 dk kaynatılır. Yıkanan karnabaharlar bu suda haşlanır. Haddinden Fazla aşkın yumuşamasına müsaade vermeyin. Haşlanan karnabaharlar süzgece alınır ve soğuk sudan geçirilir. Suyunu süzmesi amacıyla bire bir kenara alınır. bu arada sos hazırlanır. Er Bezi, benzin, un ve sodyum klorür akıllıca aynı kapta çırpma teliyle pir çırpılır. Koyu boza kıvamında olmasını istiyoruz. Sıvı yağ tencereye alınır ve kızdırılır. Karnabaharlar bu sosa batırılarak ucuz yağa atılır ve dip altın rengi rengini alana kadar arkalı önlü kızartılır. Peçete serili bire bir anif kızaran karnabaharlar alınarak yağları süzdürülür. Hep karnabaharlara tıpkısı muamelat uygulanır. Servis tabağına alınan karnabaharlar isteğe merbut sarımsaklı veya girintisiz çıkıntısız yoğurt, pul biber ve karabiberle servis edilir. Kesin deneyin, afiyet olsun:)) Sizce bu tarif tekaüt mi? El becerisi gerektiriyor mu?
  • Tamam
  • Müfit
Kaydet Bu soruyu atla Soruları yanıtlayarak kontrol sonuçlarımızın iyileştirilmesine katkıda bulunabilirsiniz. Börek Tadında Karnıbahar KızartmasıBörek Tadında Karnıbahar Kızartması Börek Tadında Karnıbahar Kızartması Börek Tadında Karnıbahar Kızartması Börek Tadında Karnıbahar Kızartması
Sonraki Yazı
Next Post »