Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize TERBİYELİ TAVUK CORBASI tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun
http://zeynebinmutfagi.blogspot.com Malzemeler: 1 adet tavuk butu 3 s.b. akarsu 4 y.k. yoğurt 1 skor haya 1 1/2 y.k. un 3 dis sarmisak (dovulmus) 2 y.k. yag 1 c.k. pul biber 1 c.k. sıska nane Sodyum Klorür, sirke (arzuya gore) Yapilisi: 1. Tavugu ve uc akarsu bardagi akarsu ile haslayip kemiginden ayirin ve kucuk kucuk dograyin. 2. Bire Bir tencerede yumurta ve yogurdu cirpin, unu ekleyip cirpmaya devam edin. Bu karisima tıpkısı s.b. tavuk suyunu ekleyip karisim mütecanis olana büyüklüğünde cirpin. 3. Ferasetsiz artan tavuk suyunu de tencereye ekleyin, tencereyi ocaga alip kisik ateste surekli karistirarak pisirin. Corba kayanamaya baslayinca sarmisagi ekleyin ve blendirdan gecirin. 4. Tavuklari ekleyip tıpkı kac tasim daha kaynatin ve atesten alin. Tuzunu ekleyin. Yagi tıpkı tavada kizdirip biber ve naneyi ekleyin. Servis yapmadan once yara yag ve sirke ile susleyin. Corbayi banko kisik ateste pisirin, altini actiginiz anda corba kesiliyor. Eger topaklanmaya baslarsa çabucacık blendirdan gecirin ve firinin en kucuk gozune alin. Öfkelenme suresini de cok ayrıntılı tutmayin. ML® Tavuk Çorbası üzere tıklayın
İfadelerEmoticon