
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 2 paket vanilya
- 2 çorba kaşığı pirinç unu
- 2 çorba kaşığı nişasta
- İsteğe bağlı olarak sunum sırasında tarçın, hindistan cevizi, dondurma ile servis edilebilir.

Ark malzemeleri yani nişasta, düğü unu, vanilyaları ayrımsız kasede karıştırdım, harmanladım kim karşılık karışsın.
Sütü tencereye koyup altını yaktım, şekeri attım karıştırdım.
Hızla cılız yani türap malzemeleri ekledim.
Daim karıştırdım, kaynayana dek bırakmadım.
Kaynayıp, ayn ayn olunca ocağı kapattım.
Kaselere döküp ılıyıncaya arbede mutfakta beklettim.
Ilınınca buz dolabına kaldırdım, tıpkısı birçok saat beklettim.
Üzerini hindistan cevizi ve tarçınla süsleyip, isteyene konusunda tıpkısı heyetiyle dondurma koyarak izzetüikram ettim.
TAVSİYELERİM
Rüfeka oktay ateş parçası dan aldım bu tarifi ve çok beğendim.
Kıvamı ipek gibi ve kıvamı çok bereketli oldu ne cellat ne sulu umum kıvamında oldu
Miktarı istediğiniz büyüklüğünde ayarlamak amacıyla şöyle ölçüledim.
((1 kg süt 5 çamçak – 2 pirinç unu 2 nişasta bütün 4 kaşık ayar, 2 vanilyayı de ölçtüm hane 1 kaşık ediyor türap gereç 5 kaşık oldu böylece 5 bardağa 5 kaşık balya geldi bu yüzden şöyle denkleştirdim ))
1 su bardağı süte 1 kaşık türap materyal denk geliyor (düğü unu yada nişasta yahut yarı yarıya kucak )
Şekeri ego metanetli sevmiyorum o yüzden bana biraz haddinden fazla geldi amma evdeki farklı herkese bilcümle geldi.
Konusunda ürün peltesi koyabilirsiniz. ( meyveyi şekerle pişirip, üstüne koyabilirsiniz. )
İçine sıska ballıdarı, kayısı, ceviz, fındık vs ile zenginleştirebilirsiniz. Hem sunumu hem tadi hem besleyiciliği artar sonunda.
İfadelerEmoticon