Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Mascarponeli Elmalı Tart tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Hamur için
- 500 gram un
- 250 gram tereyağı
- 2 yumurta sarisi 1 yumurta
- 200 gram toz şeker
- 2 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım bardak badem unu
İç malzeme
- 1 kilo elma (4 büyük elma)
- 325 gram mascarpone
- 2 yumurta
- 1 vanilya çubuğu/1 paket vanilya şekeri
- 100 gram toz şeker
- 100 gram nişasta
- 1 çay kaşığı tarçın
Üstü için:
- 1 kaşığı kayısı reçeli
- 1 yemek kaşığı su

Hakikat yapımı:
Tereyağı ayn sıcaklığın dan elan rahat olması gerekiyor. Aynı kaba kucak.Şekeri dökün.İyicene karıştırın .Daha sonradan yumurtaları kucak. Sonraları vanilya ve rölyef tozunu, tuzu ekleyin. Homojen olduktan sonraları geçmiş önce 250 gram unu ve badem unu katın.Azar paylama un dökün .Kulak memesi gelene kadar. RADDE: ele az buçuk yapışacak çokça değil. Birlik toparladınız birlikte hamuru ekstra hamuru yoğurun.
Bu temel 2 turta için o yüzden hamuru ikiye bölün. Diğerini yoğun dondurucuya kucak ve diğerini buzdolabına,buzdolabında 1 saat bekletin.
24 cm kelepçeli kaba yaptım .Onun için hamurun 2 parçasının yarısını üstelik kullandım. Şayet siz turta kalıbına yaparsınız yarısı yeterli ve kremayı ayrıksı erikli turta tarifinden alabilirsiniz. bu tarifte balaban kelepçeli sert bakarak yaptım.
Benim neşeli ailem olduğu için büyük derin kaba yaptım. Semiz fırın kağıdı serin kalıba ve sadeyağ ile kenarları yağlayın.
Iç gereç hazırlanışı:
Mascarpone, şekeri, yumurtayı ve vanilya şekeri ile spatula karıştırın. en son kendisine nişastayı yavaş yavaş döküp evire çevire karıştırın. Kıvamı derin olacak.
5 şişman elmayı kabuklarını soyun ve detaylı teferruatlı kesin. Elmayı 2 ayırırsanız ve öyle dilimlerseniz henüz aldatıcı duracak. Üzerine tarçın ekleyip elenizle yavaş yavaş elmalara yedirin.
Fırın 170 aşama alta pişecek.
Buzdolabından çıkartın .Hamuru ikiye bölün .Diğer hamuru unla açın ve tabanına yerleştirin.
Diğerini ise kenarla yapıştırın ve zir tabanla birleştirin. Mamul çokça faziletli olmasın .Çünkü iç malzeme yarısına ati.
Hamurun tabanına çatala batırın.
Bağırsak malzeme dökün ve elmaları batırın kremaya kenarlardan ve içe makul gidin .Öyle gül kabil tamam.
Fırın yer alta koyuyorsun 50/55 dakikada pişiyor. Piştikten sonra üstüne sarıerik marmelatı ve azcık su koyup ocakta istiyorsun ve fırça yardımıyla konusunda sürüyorsunuz. Böylelikle kıvrak aynı tadı olacaktır.
Afiyet olsun!!!
İfadelerEmoticon