Beşamel Soslu Patlıcan Musakka Yapımı



Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Beşamel Soslu Patlıcan Musakka Yapımı tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Beşamel Soslu Patlıcan Musakka Yapımı Tarifi'nin Malzemeleri

  • 3 adet patlıcan
Kıymalı harç için :
  • 500 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 adet sivri biber
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Karabiber, pul biber, tuz
Beşamel sos için :
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2. 5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı yağ (tereyağı ve sıvı yağ karıştırabilirsiniz. )
  • Karabiber
  • Tuz
Üzeri için
  • Kaşar peyniri rendesi
Patlıcanları kızartmak için :
  • Sıvı yağ

Beşamel Soslu Patlıcan Musakka Yapımı Tarifi'nin Yapılışı

Patlıcanlar ala(pijama gibi) soyularak dilimlenir. Tuzlu suda muallel saat büyüklüğünde bekletilir. Arkası Sıra artağan su ile yıkanır ve bozulmamış çaput ya birlikte kağıt silgi konusunda alınarak kurulanır. Ve kızartılarak çok yağın süzülmesi üzere esasen kağıt havlu üstüne alınır. Iç harcı hazırlarken ise; Nakit yağda yemeklik doğranmış soğanlar kızartılır. Pembeleşmeye başladıktan bilahare doğramış olduğunuz biberleri arttırma ederek 1-2 dk henüz kavurun. Konusunda kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin. Kıymalar biraz piştikten sonradan salçayı arttırma edin (salçanız yoksa domates sosu birlikte kullanabilirsiniz. ). Baharatları ve tuzu de ilaveten harcı pişirin. Beşamel sos amacıyla ise; unu kokusu çıkana büyüklüğünde yağda kavurun. Üstüne sütü arttırma edilerek tek topak kalmayacak şekilde mikser ile çırparak pişirin. Beşamel sos koyulaşınca karabiber ve tuz ekleyin. Fırın kabının tabanına kızartmış olduğunuz patlıcanları endeks. Üzerine kıymalı harcı serin. Kıymalı harcın dahi üstüne beşamel sos dökülerek seçme yerine fiyat şekilde ürün. 180 derecede çalışan fırına verin. 15-20 dk kadar fırınlandıktan sonra konusunda kaşar peyniri rendesi serperek yine fırına sürün. Beden kızardıktan sonraları fırından alın. Esenlik olsun
Sonraki Yazı
Next Post »