Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Acılı Ezme Tarifi tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

- 10 kg domates
- 5 kg kırmızı biber
- 1 kg yeşil biber
- 2 baş sarımsak
- 2 bağ maydanoz
- 1 büyük çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tuz
- 4 tatlı kaşığı nane
- 4 tatlı kaşığı pul biber
- Kekik

Domatesler ve yeşil biberler robotta çekilir .Bir balaban tencereye alınır. Kırmızı biberlerin içi çıkarılarak benzeri muamele uygulanır. Maydanozlar çok ayrıntılı olmadan doğranarak, rendelediğimiz sarımsaklar ile harca eklenir. Son kendisine hazır para yağ ve baharatları ilaveten pişmeye bırakılır. Suyunu çekene büyüklüğünde pişirdiğimiz ezme akarsu oranı azaldığında şeş kapatılarak sıcağına kavanozlara doldurulur. Kavanozladığımız ezmeler benzeri tepside huysuz çevrilir. Kapakların üstünü aşana büyüklüğünde hamam akarsu doldurulur. Bu kadem kapakların bereketli tutmasına apotr oluyor. Afiyetle.
İfadelerEmoticon