
- İsteğe göre tursu malzemesi. Bu ölçüler yarım kg malze içindir.
- Yalnz lahana çok asitli olduğu için makinada yapmıyorum.

Malzememizi adamakıllı yıkıyoruz. Kavanoza yerleştiriyoruz. Bir tasta 1 buçuk akarsu bardağı yavşak ve tıpkı kemirmek kaşığı tuzu karıştırıp kavanoza boşaltıyoruz. Bu miktarı malzmeye bakarak artırabilirsiniz. Mütezayit kısmı dahi akarsu ile doldurup ağzını büsbütün kapatiyoruz. Etki makinasina kavanozu koyup 70 derecede deterjansız çalıştırıyoruz. Makina durduktan bilahare soğuyana büyüklüğünde bekleyip makinadan çıkarıyoruz. Ve turşunuz amade. Ben makinada dürme dünya hıyar biber fasulye herturlu tursuyu yapıyorum. Kütür kütür çok guzel oluyor. Hem haftalarcada beklemiyorsunuz. Afiyet olsun.
İfadelerEmoticon